Marţi, acţiunile HSBC tranzacţionate la Bursa de la Hong Kong înregistrau o scădere de 3,5%, cel mai semnificativ declin din noiembrie 2016. Banca a confirmat că-şi va păstra sediul european la Londra, în pofida votului Brexit, dar preşedintele Douglas Flint a declarat că în următorii doi ani ar putea fi necesară relocarea a 1.000 de bancheri de la Londra la Paris în funcţie de evoluţia negocierilor.

HSBC deţine în linii mari toate licenţele şi infrastructura necesară pentru a continua sprijinirea clienţilor, după ce Marea Britanie va părăsi UE, a afirmat Douglas Flint. Majoritatea câştigurilor HSBC este realizată în afara Regatului Unit, în special în Asia.

Recent, HSBC a anunţat că intenţionează să închidă anul acesta încă 62 de sucursale din Marea Britanie, deoarece clienţii se îndreaptă spre tranzacţiile online. Anul trecut, banca a renunţat la 223 de sucursale în Regatul Unit.

HSBC va cheltui în primul semestru din 2017 un miliard de dolari pentru răscumpărarea de acţiuni, pe lângă cele 2,5 miliarde de dolari cheltuite anul trecut, precizeaza agerpres.