"Da. De ce nu?", a răspuns actorul americano-irlandez revistei pentru bărbaţi Details, care l-a întrebat dacă ar putea interpreta un James Bond gay. "Nu cred că producătoarea Barbara Broccoli va autoriza un Bond homosexual cât trăieşte. Dar ar fi interesant de văzut", a precizat el.

"Să începem însă cu un actor de culoare pentru a-l interpreta pe James Bond. Idris Elba are fără îndoială fizicul, carisma şi prezenţa necesare", a adăugat Pierce Brosnan. Idris Elba, 42 de ani, îi poate urma lui  Daniel Craig, care îl interpretează pe agentul britanic de zece ani.

Un alt actor care l-a interpretat pe 007, Roger Moore, a fost criticat pe reţelele de socializare pentru presupusele sale afirmaţii rasiste cu privire la viitorul Bond. "Deşi James (Bond) a fost jucat de un scoţian, un galez şi un irlandez, eu cred că ar trebui să fie englez-englez", afirmase el, citat de revista franceză Paris Match. Vedeta de 87 de ani, care a avut rolul agentului 007 în şapte filme, între 1973 şi 1985, a explicat ulterior că afirmaţiile sale au fost scoase din context la traducere.

Actorul de culoare Idris Elba, al carui tata este originar din Sierra Leone, iar mamă s-a nascut in Ghana, este cunoscut pentru rolul fostului preşedinte Nelson Mandela în filmul "Mandela: Long wak to freedom".

Potrivit creatorului aventurilor agentului 007, Ian Fleming, agentul secret este fiul unui scoţian şi al unei elveţience, care a trăit mulţi ani în afara Marii Britanii. Ajuns orfan la 11 ani, el a locuit la o mătuşă din sud-estul Angliei şi a studiat la Edinburgh, în Scoţia, aminteste agerpres.