În trimestrul al treilea al anului trecut, Twitter a înregistrat venituri de 82,3 milioane de dolari şi pierderi de 21,6 milioane de dolari, potrivit Bloomberg. La nouă luni, veniturile au crescut de două ori faţă de perioada similară a anului trecut, la 422,2 milioane de dolari, în timp ce pierderile au ajuns la 133,8 milioane de dolari, de la 70,7 milioane de dolari în ianuarie-septembrie 2012.

Numărul de utilizatori lunari a avansat de la 218 milioane în iunie la 232 milioane în septembrie, scrie cotidianul Financial Times. Twitter a continuat să facă angajări într-un ritm rapid, cu o creştere de 87% a personalului faţă de anul trecut, la 2.300 angajaţi cu normă întreagă.

Compania a ales New York Stock Exchange pentru listare, în detrimentul pieţei rivale Nasdaq. Nasdaq spera să atragă oferta publică iniţială a Twitter chiar dacă nu şi-a revenit complet după problemele de la debutul pe bursă al Facebook anul trecut.

Raportul financiar oferă investitorilor noi date privind situaţia companiei, înaintea celei mai aşteptate listări pe piaţa americană după cea a Facebook. Twitter se află în primele faze ale dezvoltării afacerilor de publicitate şi se confruntă cu o competiţie mai ridicată pe segmentul reţelelor de socializare.

"Pe termen scurt vom vedea o creştere foarte rapidă a companiei. Înainte de a deveni profitabilă, trebuie să investească, încă, mult în propria infrastructură şi în viitorul platformei", a declarat Robert Peck, analist la SunTrust Robinson Humphrey.

Twitter vrea să obţină peste 1 miliard de dolari din listare, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Bloomberg. Compania va începe, probabil, la sfârşitul lunii octombrie o serie de prezentări pentru bancheri, au spus sursele, scrie Mediafax.