Provizioanele pentru creditele neperformante au urcat la 310 milioane de euro în trimestrul patru din 2016, de la 242 de milioane de euro în precedentele trei luni. Ponderea creditelor neperformante a scăzut la 37,5% din portofoliul de credite al Piraeus Bank la finele anului trecut, de la 38,8% la sfârşitul lunii septembrie, noteaza agerpres.

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) este cel mai mare acţionar al Piraeus Bank, cu o participaţie de 26,2%, iar capitalizarea bursieră a băncii elene este estimată la 1,53 miliarde de euro. Pe ansamblul anului trecut, pierderile Piraeus s-au situat la 4 milioane de euro, faţă de pierderi de 1,85 miliarde de euro în 2015.

Băncile greceşti se confruntă în continuare cu problema creditelor neperformante, după ce o recesiune prelungită a dus rata şomajului la un nivel record, ceea ce a îngreunat rambursarea datoriilor de către cei care au un credit. În paralel, băncile greceşti se confruntă cu probleme de finanţare, în condiţiile în care retragerea depozitelor a făcut necesară introducerea unor restricţii asupra mişcărilor de capital, astfel că băncile comerciale elene depind în continuare de finanţarea de urgenţă oferită de Banca Centrală a Greciei.

Piraeus Bank Group este un grup financiar european concentrat pe zona Europei de Sud-Est, fiind prezent în 9 ţări, şi are o experienţă solidă pe segmentele produselor de retail banking şi IMM, precum şi pe zona pieţelor de capital, a investiţiilor bancare şi leasing-ului. Piraeus Bank România are în prezent 101 unităţi şi 1.360 de angajaţi. Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.