Piramida Saqqarah este tot mai amenintata. Cea mai veche constructie din piatra a lumii risca sa se prabuseasca din cauza celor care incearca sa o restaureze.

Compania Shurbagy, angajata de ministerul culturii, ar fi in ilegalitate. Potrivit publicatiei Egypt Independent, legislatia in vigoare cere ca orice lucrari de refacere sa nu afecteze decat 5% din suprafata ocupata de vechea constructie. Problema este ca societatea a inceput sa ridice structuri noi, care au afectat puternic piramida.

Colectivul Non Stop Robberies ridica niste semne de intrebare. In primul rand, nu intelege de ce autoritatile au optat in favoarea acestei firme care nu s-a ocupat niciodata de proiecte de restaurare. 

Purtatorul de cuvant a asociatiei, Amir Gamal, se teme ca monumentul se va prabusi, pur si simplu, si vorbeste de o "adevarata crima".

Veche de 4.600 de ani, Saqqarah a avut de suferit in timpul cutremurului din 1992. Tone de pietre s-au desprins, atunci, punand in pericol edificiul.

Guvernul a demarat o serie de lucrari de reparatii, dar, din lipsa de bani, totul s-a oprit. Starea de degradare s-a accentuat, raul fiind agravat de Shurbagy, acuzata de distrugerea uneia dintre structurile piramidei.