HBO nu a precizat natura conţinuturilor piratate în urma acestui atac cibernetic, multumindu-se sa mentioneze că printre fişierele furate se află programe difuzate de acest post TV.

"Colaborăm cu autorităţile şi cu companii externe specializate în securitatea online", au declarat reprezentanţii postului HBO, parte a grupului Time Warner.

Într-un mesaj intern, CEO-ul postului, Richard Plepler, i-a asigurat pe angajaţii HBO că managerii şi echipele tehnice "lucrează fără încetare pentru protejarea intereselor noastre colective". "Eforturile desfăşurate la nivelul mai multor servicii sunt pur şi simplu herculeene", a spus Plepler.

Potrivit mai multor publicaţii americane, piraţii cibernetici au furat episoade noi din serialele "Ballers" şi "Room 104", dar şi scenariul celui de-al patrulea episod din cel de-al şaptelea sezon al serialului "Game of Thrones", care încă nu a fost încă difuzat de postul american.

Un jurnalist de la AFP a primit duminică, la fel ca mai mulţi colegi de breasla din presa americană, un mesaj electronic expediat de la o adresă online rămasă neidentificată, în care se afirma că "cel mai mare furt digital" era "în plină derulare" şi propunea destinatarilor conţinuturi inedite din "Game of Thrones", noteaza agerpres.