Acţiunile Pirelli, al cincilea producător mondial de anvelope, au fost delistate de la bursa de la Milano în anul 2015, după o ofertă de preluare obligatorie lansată de Marco Polo, un vehicul de investiţii controlat de China National Chemical şi singurul acţionar al producătorului de anvelope.

Într-un comunicat de presă difuzat luni, Pirelli a informat că, în data de 1 septembrie, a depus o cerere pentru ca acţiunile sale să fie cotate la bursa de la Milano prin intermediul unei oferte publice iniţiale (IPO) începând din luna octombrie. Pirelli a adăugat că, după listare, precum şi după aprobarea rezultatelor sale pe 2018, compania va aloca 40% din profitul net pentru plata dividendelor.

Grupul Pirelli a intrat în România în anul 2004, când a înfiinţat compania "Pirelli Tyres România". Construcţia fabricii de anvelope de la Slatina este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006. Pirelli va investi aproximativ 200 de milioane de euro până în anul 2021 la Polul Industrial din Slatina, iar noul plan de investiţii va creşte capacitatea anuală de producţie de la 10 milioane la 15 milioane de unităţi şi va crea noi locuri de muncă.