In biografia pisicii Freya scrie ca, intr-adevar, ea a disparut fara urma in 2009, intorcandu-se acasa la familia Osborne doi mai tarziu, scrie Daily Mail. Unde a fost felina in acest interval de timp, nu se stie, dar unii nu exclud posibilitatea ca, acum, spionajul chinez sa asculte discutiile inaltilor functionari convocati la resedinta din Downing Street 10, unde Freya se plimba de regula.

George Osborne le-a daruit-o pe Freya copiilor sai in 2009, cand familia ministrului inca mai locuia in nordul Londrei. Cateva luni mai tarziu insa, felina s-a facut, pur si simplu, nevazuta. Numai dupa doi ani, cand Osborn se mutase deja in Downing Street, sotia acestuia a fost anuntata telefonic in legatura cu gasirea animalului. Freya a fost identificata datoria unui microcip cu numerele de telefon ale familiei Osborne, implantat sub piele.

Incidentul nu a trecut neobservat. Curand au aparut zvonuri, potrivit carora, dupa toate probabilitatile, pisica ar fi fost prinsa de chinezi, care ar fi „indopat-o” cu dispozitive speciale de spionaj. Nelinistea celor care si-au pus intrebari legate de disparitia Freyei a sporit in contextul in care, in ultima timp, Freya a fost surprinsa in repetate randuri sa patrunde in zone interzise persoanelor straine, inclusiv in biroul premierului sau in perimetrul afectat Ministerului de externe.

Spre deosebire de Larry, motanul premierului Cameron, care prefera sa petreaca zile intreci intr-un loc bine aerisit de la intrarea in resedinta din Downing Street, Freya este permanent in miscare. Printre altele, scrie ironic Daily Mail, asa cum isi sta bine oricarui spion care se respecta, pisica Osbornilor adora barul. Desi, pentru a ajunge la localul popular printre membri guvernului, The Red Lion, Freya trebuie sa traverseaza o strada cu patru benzi de circulatie, ea nu se lasa intimidata si de fiecare data isi atinge scopul.