"Este o decizie bună a judecătorului sindic de a aproba planul de reorganizare al combinatului vâlcean, cu cele două variante, fie vânzarea activului Oltchim SPV, fie conversia în părți sociale a creanțelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred că-și vor da demisia, nu cred că vor fi în stare să ducă la bun sfârșit acest plan de reorganizare și funcționare al Oltchim", a declarat liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, citat de agerpres in pagina electronica.

In opinia lui, decizia salvează de la faliment combinatul vâlcean. Planul de reorganizare și funcționare al combinatului Oltchim, propus de administratorii judiciari ai societății, urmează să fie implementat în termen de 36 de luni de la aprobare.

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află de doi ani în insolvență, după ce a fost la un pas de închidere în 2012. Societatea numara 2.300 de salariați și a fost propus în mai multe rânduri pentru a fi privatizat, dar nici un investitor nu s-a prezentat la licitații.