Ministerul francez al apararii a catalogat jocul Pokemon, produs de companiile Nintendo, Niantic si Pokemon, un potential pericol la adresa securitatii nationale si a cerut interzicerea jocului.

"Securitatea noastra nationala nu este un joc. Noi nu putem permite sub nici o forma patrunderea in locuri de o importanta strategica sau la obiectivele secreteale securitatii Frantei", au declarat responsabilii insitutiei mentionate.

Potrivit datelor firmei de consultanta Apptopia, Pokemon Go este jucat de aproximativ 45 de milioane de utilizatori. In vara, despre pericolul publicarii de fotografii si filmulete video cu unitati industriale avertizat compania Airbus Group. Masuri au fost adoptate inclusiv de producatorul de motoare de avioane si rachete, Safran Aircraft Engines.

Din momentul lansarii sale, la inceputul lunii iulie, Pokemon Go a fost interzis de ministerele apararii din mai multe tari. In Indonezia, spre exemplu, o astfel de hotarare a fost luata dupa ce la una dintre bazele militare a pastruns un turism francez, in goana dupa pokemoni. La celalalt capat al lumii, doi tineri cu ochii in telefoane au trecut, fara sa vrea, granita dintre Canada si SUA print-un loc nepermis.

Conducerea armatei israeliene a interzis militarilor sai sa joace Pokemon, pe motiv ca sunt posibile scurgeri de informatii secrete. "Acest joc colecteaza date pretioase!", si-au justificat hotararea mai marii armatei.