Poliţia din Australia a avertizat luni şoferii că hărţile furnizate de Apple pentru iPhone, prin intermediul unei aplicaţii lansate de companie, pot fi periculoase, după ce a salvat mai mulţi şoferi rătăciţi în zone izolate, potrivit portalului CNET.


Pe parcursul a câteva săptămâni, poliţia a fost nevoită să intervină pentru a ajuta 6 şoferi care au folosit Apple Maps pentru a naviga către un oraş, dar au ajuns într-un parc naţional. Apple ştie că aplicaţia de hărţi este slabă şi chiar a recomandat clienţilor să folosească servicii rivale, iar poliţia din Australia sugerează că o astfel de decizie ar putea chiar salva vieţi, potrivit CNET.

Unele dintre persoanele salvate de poliţie au rămas izolate până la 24 de ore fără apă şi mâncare, după ce hărţile Apple i-au condus într-un parc naţional, la 70 de kilometri de oraşul unde voiau să ajungă.

"Testele derulate de poliţie cu serviciul de hărţi confirmă că aplicaţia arată oraşul Mildura în parcul naţional Murray Sunset, la aproximativ 70 de kilometri de locaţia actuală a oraşului. Poliţia este extrem de îngrijorată, întrucât nu există aprovizionare cu apă potabilă în parcul naţional, iar temperaturile pot ajunge până la 46 de grade, astfel că ar putea fi o situaţie care pune în pericol vieţi", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Apple a cauzat nemulţumire în răndul clienţilor în septembrie, când a ales să excludă Google Maps din sistemul de operare iOS6, forţând utilizatorii să treacă la aplicaţia companiei. Mulţi dintre clienţi au constat că hărţile Apple conţin erori importante. Criticile l-au determinat pe directorul general, Tim Cook, să-şi ceară scuze public pentru calitatea softului şi să promită îmbunătăţirea acestuia.