Rachetele sol-aer Patriot vor echipa sistemul polonez antiracheta botezat Vistula. "Oferta americana a fost cea mai avantajoasa din punct de vedere al securitatii poloneze si permite realizarea angajamentelor noastre in cadrul NATO. Mai multe tari folosescdeja rachete Patriot", a precizat ministerul polonez al apararii intr-un comunicat.

Varsovia a optat in favoarea sistemului Patriot in detrimentul rachetelor SAMP-T, fabricate de consortiul franco-italian Eurosam. Ministerul a explicat ca Patriot sunt capabile sa faca fata rachetelor ruse Iskander, fapt care a influentat considerabil optiunea Poloniei.

Proiectul Vistula prevede achizitionarea a opt baterii de rachete sol-aer cu raza medie de actiune pana in 2025. Potrivit expertilor, costul proiectului se ridica la 2,8 - 3,4 miliarde de euro.

Pe de alta  parte, Varşovia a ales elicopterul Caracal EC725 al grupului Airbus Helicopters, în detrimentul gigantului american Sikorsky, aflat la rândul său în cursă în cadrul unei licitaţii estimate la circa 2,5 miliarde de euro, în scopul alegerii de elicoptere multirol care să echipeze armata poloneză.

În afară de grupul francez Airbus Helicopters şi gigantul american Sikorsky, grupul italo-britanic Agusta Westland era în cursă într-o licitaţie deschisă pentru elicoptere.