Premierul a precizat că a aflat despre convocarea CSAT de către preşedintele Băsescu pe chestiunea CFR Marfă după ce a coborât din avionul cu care a plecat în SUA, în vacanţă.

"Când am aterizat, da. Şi recunosc că am murit de râs. L-am sunat pe domnul Oprea (vicepremierul Gabriel Oprea - n.r.), i-am zis: 'du-te domnule, duceţi-vă miniştrii care sunteţi. Spuneţi-i (preşedintelui Băsescu - n.r.) să spună pe stenograma la CSAT dacă este ceva ilegal cu CFR-ul'. Eu le-am spus, e-n regulă. Astăzi, când am venit din vacanţă, am văzut că nu e nimic. Am semnat forma spre publicare la Monitorul Oficial (a Hotărârii de Guvern privind privatizarea CFR Marfă - n.r.) pentru că, conform deciziei CSAT nu e nicio problemă de legalitate. Hotărârea astăzi am contrasemnat-o, probabil că se va publica mâine. Şi atunci, curg 60 de zile, timp în care trebuie să plătească preţul (firma câştigătoare -n.r.) şi să se finalizeze", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă Ovidiu Silaghi rămâne în continuare propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor, Victor Ponta a răspuns afirmativ şi a precizat că, deocamdată, nu s-a discutat despre o altă persoană în cazul în care şeful statului va respinge această propunere.

"N-am discutat despre o persoană anume. Am discutat cu domnul Antonescu şi cu domnul Silaghi, astăzi. Am spus: dom'le, să sperăm că până pe 23 (august -n.r.) emite decretul. Dacă face documentul oficial de respingere, conform deciziei Curţii, nu avem ce să facem altceva decât să facem o altă propunere. Dacă preşedintele o respinge - cum a spus Curtea Constituţională, că are dreptul, facem imediat a doua propunere pe care nu poate să o mai respingă", a adăugat premierul.

Legat de vacanţa sa în SUA, Victor Ponta a spus că a fost în America, iar acest lucru l-a anunţat din urmă cu două luni de zile.

"Toţi colegii mei ştiau foarte bine că între 1 şi 10 august plec. Am plecat cu familia, cu cei doi copii şi cu Daciana, care sunt foarte importanţi pentru mine cum cred că sunt pentru orice om normal care are familie, are copii, într-un loc în care am avut telefonul închis, nu am citit presa, dincolo de vizita la Disneyland. M-am întors mai odihnit şi gata de treaba", a precizat premierul.

Întrebat despre dacă în concediu a mers şi bona familiei, Ponta a spus: "Dacă mă întrebaţi dumneavoastră chestia asta, sigur că vă răspund 'da'. Dar să aud că preşedintele României se ocupă de bona mea, ori bona, ori preşedintele are o problemă".

Premierul a punctat că nu a folosit "niciun ban public în vacanţă" şi s-a arătat sceptic faţă de ''atacul'' preşedintelui la bonă.

"Eu nu cred, totuşi, că preşedintele a atacat acest subiect, pentru că totuşi e tată, are două fete, ştie ce înseamnă. Am văzut că atacul a venit de la doamna Udrea. Eu nu pot decât să-i doresc doamnei Udrea să aibă un soţ, să aibă copii şi atunci mă va înţelege mult mai bine şi va merge şi ea în vacanţă", a mai spus Victor Ponta.