"Astăzi aprobăm hotărârea de guvern cu CFR Marfă, că văd că nu poate să doarmă adversarul nostru politic", a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei, referindu-se la criticile preşedintelui Traian Băsescu.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor i-a spus că proiectul de act normativ are toate avizele necesare pentru a fi aprobat, cu excepţia celui de la Ministerul Justiţiei.

"Sigur că-mi asum răspunderea, n-am fugit niciodată de răspundere. Aprobăm hotărârea de guvern, o trimitem la CSAT spre aviz, că dacă preşedintele ştie ceva ce noi nu ştim, nu trebuie să ne lase să greşim, trebuie să spună. Văd însă că orice om de afaceri român care nu se înscrie în Mişcarea Populară primeşte un dosar penal din 2004, 2006. Procedura de privatizare a fost tot timpul urmărită de partenerii noştri internaţionali. Eu sper să se finalizeze cu bine", a punctat Victor Ponta.

El a ţinut să sublinieze că, în CSAT, preşedintele ar trebui să sesizeze Guvernul, dacă ştie de vreo neregulă în procesul de privatizare.

"Dar, evident, aşa cum a fost şi la momentul aprobării începerii demersurilor, mergem la CSAT, informăm. Dacă ştie preşedintele ceva ce noi nu ştim, dacă s-a uitat prin conturile firmelor, cred că în CSAT, într-un cadru legal, ne poate spune şi, sigur, mergem mai departe sau, dacă e ceva rău, ce noi nu ştim, sunt convins că nu ne va lăsa să perseverăm în greşeală", a spus Ponta.

Traian Băsescu a afirmat pe 22 iulie că singura soluţie corectă este ca premierul Victor Ponta să rămână ministru interimar al Transporturilor până la semnarea contractului de privatizare a companiei CFR Marfă.

"Cred că, dată fiind conjunctura de la Transporturi, singura soluţie corectă este ca ministrul interimar al Transporturilor, care cunoaşte şi public a apreciat procesul de privatizare la CFR Marfă, să rămână în funcţie măcar până la semnarea contractului, a contractului de privatizare (a CFR Marfă - n.r.)", a subliniat preşedintele Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că anunţul potrivit căruia trebuie aşteptat mai întâi avizul Consiliului Concurenţei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă este "o minciună", susţinând că cel care a câştigat licitaţia de privatizare a companiei "caută bani la bănci".

Strategia privind privatizarea companiei CFR Marfă a fost aprobată în şedinţa a CSAT din 5 februarie.