Preşedintele Băsescu este disperat şi pornit împotriva tuturor, ca Ceauşescu în 1989 deoarece oamenii vor vota USL, a declarat liderul USL, premierul Ponta, adăugând că îşi doreşte ca acesta să iasă public zilnic, cu insulte şi ameninţări, pentru ca alegătorii să îşi amintească "ce înseamnă Băsescu".


"Băsescu este disperat şi pornit împotriva tuturor, ca Ceauşescu în 1989. Eu îmi doresc să iasă zilnic sau chiar de două ori pe zi şi să fie el însuşi, cu insulte şi ameninţări, pentru a aminti oamenilor ce înseamnă Băsescu", a spus Ponta, luni seara, la Antena 3. El a mai arătat că nici foştii premieri Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu nu i-au prezentat preşedintelui vreun proiect de buget atunci când au fost instalaţi la conducerea Guvernului.

Putin mai devreme, preşedintele Traian Băsescu declarase că numai Nicolae Ceauşescu a crezut că poate păcăli lumea spunând una în străinătate şi alta în ţară, iar în prezent această practică ar fi folosită şi de premierul Victor Ponta.  Şeful statului s-a referit la faptul că premierul Ponta a acordat interviuri în străinătate în care a spus că îşi doreşte o coabitare cu preşedintele în urma lecţiei referendumului din vară, susţinând că în ţară şeful Guvernului prezintă "minciuni" despre Consiliul European.

Preşedintele a mai afirmat că mai sunt două săptămâni de campanie şi "să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti", fără soluţii pentru ţară, el menţionând că este un avertisment extrem de serios, pe care-l face public către partide. "Mai sunt două săptămâni şi să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Este un avertisment extrem de serios, pe care îl fac public către partide, că, deocamdată, nu am văzut un buget al anului 2013 susţinut de cei aflaţi în campanie şi care să justifice guvernarea", a adăugat preşedintele.

In acest context, Ponta a estimat ca drumul european al României va fi mult mai bun fără Traian Băsescu, un preşedinte care "ne-a vândut pe toţi" pentru a-şi ţine scaunul. "Mi-a plăcut asta, cu "nu poţi să spui în strănătate altceva decât acasă", păi acasă e paraleu, când a venit de la Bruxelles, acolo era în genunchi. Era în genunchi, nu îndrăznea să deschidă gura, să spună ceva pentru România, pentru viitorul ţării noastre".

El a adăugat că suma suplimentară de 5 miliarde euro anunţată de preşedinte ca fiind obţinută pentru plăţi în agricultură era inclusă în Tratatul de aderare încă din 2007 şi l-a acuzat pe şeful statului că minte cu neruşinare, întrebându-se dacă preşedintele nu se va lăuda şi cu ce au obţinut Carol I, Regele Ferdinand sau Gheorghe Gheorghiu-Dej.