Premierul Victor Ponta a declarat, la Arad, răspunzând unei întrebări referitoare la diverse jigniri pe care i le-ar fi adresat preşedintele Traian Băsescu, că, dacă USL va câştiga majoritatea mandatelor la alegeri, "Băsescu o să înghită şi porci şi pisici şi câini".


Victor Ponta a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Arad, cum comentează jignirile care îi sunt aduse de Traian Băsescu. "Dacă - aşa cum e din ce în ce mai probabil - USL va avea majoritate absolută, Băsescu o să înghită şi porci şi pisici şi câini şi toate animalele o să le înghită, că la cât a înghiţit dânsul până acum nu mai contează. Restul, că ne jigneşte pe toţi, îi jigneşte pe cei care votează, şi asta nu e decât un lucru foarte bun pentru noi", a spus premierul.

Ponta participă, la Arad, împreună cu co-preşedinţii USL Crin Antonescu şi Daniel Constantin, dar şi alţi lideri ai Uniunii, la un miting electoral la care sunt prezente câteva mii de persoane. "Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte când i se cere să mai numească o dată un prim-ministru care a participat cu toată forţa la suspendarea lui din funcţie", a spus Băsescu, la un post de televiziune, menţionând că simte "dispreţ".

"Adică un om care crede că un preşedinte este o maşinărie, care nu are suflet, nu are sentimente, nu are nimic, i se cer aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată...e greu", a mai explicat Băsescu. În momentul în care i s-a spus că în politică trebuie să mai înghiţi şi câte o broască râioasă, el a replicat: "Da, dar nu trebuie să înghiţi porci, o broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit".