"Îmi exprim regretul profund faţă de pierderea uneia dintre cele mai importante personalităţi ale secolului XX, Margaret Thatcher. Doamna Thatcher a fost un lider de o importanţă istorică şi un simbol al maturităţii politice. A fost, dincolo de orice îndoială, una dintre cele mai puternice femei din lume, care şi-a asumat responsabilitatea de a conduce destinul Marii Britanii spre secolul XXI", a scris premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui atac cerebral, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei acesteia, Lordul Bell, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Supranumită "Doamna de fier", Margaret Thatcher, prima femeie care a ocupat funcţia de prim-ministru în Marea Britanie, a fost preşedinte al Partidului Conservator şi a deţinut trei mandate de premier între 1979 şi 1990, fiind cel mai longeviv prim-ministru al acestei ţări începând de la începutul secolului al XIX-lea.