Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu este "ţinut" până la alegeri de coabitare, iar după scrutin va fi făcut, probabil, din nou, un tip de coabitare, el apreciind că şeful statului "nu are de ales", relateaza Mediafax.

"Coabitarea îl ţine pe domnul preşedinte Băsescu până la campania electorală. După campania electorală, după ce o să vadă ce rezultate obţin cei pe care îi ajută acum, probabil că o să facem din nou un tip de coabitare, pentru că nu are de ales", a spus Ponta.

El l-a comparat pe Traian Băsescu cu conducătorul României de dinainte de 1989, care avea "tot «escu» în coadă" şi care spunea că el ştie mai bine ce trebuie făcut pentru români.

"Povestea asta pe care preşedintele Băsescu o tot spune că el ştie mai bine ce trebuie făcut pentru România decât 60% din români a mai spus-o cineva, înainte de 1989. Şi atunci era tot un conducător ca şi domnul Băsescu, tot cu «escu» în coadă, care zicea: poporul român nu are dreptate, ştiu eu ce e mai bine pentru România. Aza zice şi domnul Băsescu azi: Degeaba votaţi voi românii, eu ştiu mai bine", a spus Ponta.