''Noi o să putem opri vreodată aberaţia asta că pe dreapta este Bucureştiul, pe stânga este Ilfov? Asta este o aberaţie, nu? (...) Facem regiunea Bucureşti - Ilfov şi terminăm cu chestia asta. Nu-mi vine să cred. Pe dreapta este Bucureşti, pe stânga este Ilfov (...) Ne trebuie hotărâre de la Consiliul Judeţean Ilfov. (...) Ne trebuie hotărâre de la Consiliul General Bucureşti. Noi (n.r. Executivul) facem hotărârea de guvern. (...) '', a spus Ponta, joi, aflat în inspecţie pe şoseaua ocolitoare a Capitalei pentru a găsi soluţii de fluidizare a traficului în zonă.

În context, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus că această situaţie este din 1990.''Da, Bucureştiul este în interiorul Ilfovului şi cu Ilfovul facem Bucureştiul şi zona (Bucureşti - Ilfov n.r.). Este din 1990 (n.r. situaţia), când doi-trei (...) fugeau cu pancartele astea şi le mutau mai încoace, mai înspre Bucureşti'', a arătat Oprescu afirmând că PMB va adopta hotărâri pentru terenul necesar construcţiei picioarelor podului şi o parte din necesarul de exproprieri, urmând ca CJ Ilfov să procedeze la fel pentru zona sa de administraţie.

Premierul Ponta s-a deplasat joi, împreună cu primarul general Sorin Oprescu, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, ministrul delegat Dan Şova şi vicepremierul Gabriel Oprea, pe şoseaua ocolitoare a Capitalei pentru a găsi soluţii de fluidizare a traficului în zonă, precizeaza Agerpres in pagina electronica.