El a afirmat din nou, la un post de televiziune, că va avea grijă să nu îl tragă în jos pe liderul PNL, Crin Antonescu, în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, menţionând însă că, potrivit ultimelor sondaje, nu este chiar "o piatră de moară" pentru acesta.

"Dacă cumva - deocamdată, lucrurile nu arată aşa în sondaje, mai degrabă arată că sunt un ajutor pentru domnul Antonescu - dacă până la anul, în toamnă, voi fi o ghiulea de picior, în mod sigur mă voi ascunde, nu vin să-l trag în jos. Pe de altă parte, însă, fără PSD nu câştigă nimeni prezidenţialele. Apreciez că domnul Antonescu a vorbit de mine, nu de PSD", a spus Ponta.

Atenţionat că preşedintele Traian Băsescu a cîştigat de două ori alegerile prezidenţiale fără PSD, Ponta a răspuns că acest lucru nu se mai întâmplă. In urma cu cateva zile, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că dacă ajunge la concluzia că succesul candidaturii sale la Preşedinţie depinde de a umbla sau nu de mână cu premierul Victor Ponta, nu va mai candida.

El a susţinut că i-a transmis personal lui Victor Ponta, deşi acesta "poate nu o crede", faptul că scopul său ultim nu este acela de a ajunge preşedinte al României indiferent cum şi în orice situaţie. Preşedintele PNL a ţinut să sublinieze faptul că actualul premier a ajuns în funcţie şi pentru că el i-a fost alături.