Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la lansarea candidaţilor USL de la Cluj, că în această zonă "încă este ceaţă", iar din acest motiv liderii Uniunii nu s-au putut ţine de cuvânt să ajungă la ora stabilită şi i-a îndemnat pe cei prezenţi ca în 9 decembrie să "răspândească" ceaţa.


Ponta le-a spus simpatizanţilor prezenţi la mitingul de la Cluj că la alegerile locale USL a reuşit să arate că poate câştiga consiliul judeţean, în virtutea încrederii pe care a inspirat-o. 

"Cred că, dacă aţi fi crezut mai mult astăzi, aveaţi şi primăria", le-a mai spus liderul PSD. El le-a cerut participanţilor ca, în 9 decembrie, să "răspândească" ceaţa. 

"Am vrut să ne ţinem de cuvânt, să venim la timp, dar la Cluj încă e ceaţă. Vă rog ca în 9 decembrie să aveţi grijă ca ceaţa să se răspândească. (...) Sunt convins că pe 9 decembrie ceaţa va lăsa loc unei victorii pe care o merităm şi pentru care ştim ce avem de făcut în continuare", a afirmat preşedintele PSD.

La mitingul USL participă, potrivit organizatorilor, aproximativ o mie de persoane. Liderii USL au ajuns cu întârziere la mitingul de la Cluj, deoarece avionul cu care au venit nu a putut ateriza la timp din cauza ceţii.