Premierul Ponta i-a cerut ministrului Culturii să continue organizarea Memorialului Jilava, arătând că tinerii trebuie să-i cunoască pe adevăraţii luptătorii anticomunişti, şi nu pe foştii nomeclaturişti, "cu sinecuri de la Băsescu", care stăteau în vilele lui Ceauşescu şi se declarau anticomunişti, relateaza Mediafax.

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, l-a informat, marţi, pe premierul Ponta, la începutul şedinţei de guvern, că a demarat organizarea Memorialului Jilava, dar că asistenţa la conferinţa de prezentare a proiectului a fost "firavă".

Ponta i-a cerut să continue proiectul şi a spus că adevăraţii luptători anticomunişti trebuie cunoscuţi de tânăra generaţie.

"Luptătorii anticomunişti stăteau prin vilele lui Ceauşescu până acum. Acum, în sfârşit, poate arătaţi cine a luptat, că nomenclaturiştii erau acum luptători anticomunişti. Poate le spuneţi tinerilor cine a fost cu adevărat anticomunist, nu ăştia, sinecuriştii. Am au grijă să le aduc aminte sinecuriştilor, cu sinecuri de la Băsescu, cum e cu lupta împotriva comunismului de la Vila Lac 2", a spus Ponta.