Ponta a spus, referindu-se la cel de-al doilea român care a murit în Algeria, că nimeni nu a avut informaţii, nici autorităţile britanice, despre ceea ce s-a întâmplat cu acesta în spital. Premierul a mai spus că nu are nimic să reproşeze celulei de criză din MAE. "Nu am nimic să reproşez celulei de criză din MAE, ci, dimpotrivă, au gestionat profesionist, corect, tot ce trebuia gestionat şi cu informarea mea nu au fost date publicităţii informaţii înainte de a anunţa familiile", a afirmat Ponta.

El le-a mai spus jurnaliştilor, referindu-se la cel de-al doilea român care şi-a pierdut viaţa: "A fost salvat de către autorităţile algeriene, dus la spital şi, din păcate, la spital nu a putu fi salvat. Dacă întelegeţi bine, dacă nu, faceţi ce vreţi". Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat.

Sâmbătă, premierul Victor Ponta şi ministrul Titus Corlăţean au anunţat că un român a fost ucis în Algeria, în timp ce alţi patru au supravieţuit şi sunt în siguranţă. Premierul spunea că trei dintre cetăţenii români sunt în custodia autorităţilor române şi, în cel mai scurt timp, vor ajunge în ţară, iar al patrulea urmează să fie preluat de autorităţile române şi, ulterior, va urma aceeaşi procedură. Toaodată, Titus Corlăţean anunţase că operaţiunea din Algeria s-a încheiat.

Duminică după-amiază, reprezentanţii MAE au anunţat un al doilea cetăţean român a decedat în urma conflictului terorist din Algeria. Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a precizat că bărbatul fusese grav rănit şi a murit la spital. Cazanciuc a mai spus că ministerul îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile alegeriene nu informat corect, concret şi la timp despre situaţia celui de-al doilea român mort în urma atacului din Algeria. Cei doi români care şi-au pierdut viaţa în Algeria sunt din judeţul Prahova, respectiv din Bărcăneşti şi Ploieşti.

Unul dintre supravieţuitori este Liviu Floria, în vârstă de 46 de ani, din Piteşti, care a ajuns în România sâmbătă seară. El a organizat, duminică, o conferinţă de presă în care a relatat "teroarea permanentă" prin care a trecut timp de două zile, subliniind că supravieţuitorii "nu au fost salvaţi, ci s-au salvat", scrie Mediafax pe pagina electronice.