"Nu, nu m-am consultat nici cu privire la prima (propunere pentru postul de comisar european—n.r.). Dânsul (Traian Băsescu — n.r.) și-a exprimat opțiunea pentru Dacian Cioloș și mi s-a părut o opțiune bună. Dar altfel domnia sa nu are absolut nicio atribuție în desemnarea comisarului european", a spus șeful Executivului, într-o declarație de presă susținută la Guvern, întrebat dacă s-a consultat cu Traian Băsescu cu privire la a doua nominalizare făcută pentru funcția de comisar european.

Șeful Executivului a susținut că "a avut o singură discuție cu mult timp în urmă cu președintele Băsescu și cu președinții celor două Camere", motiv pentru care prima propunere pe care a făcut-o a fost aceea de a păstra portofoliul Agriculturii pentru Dacian Cioloș.

"Am avut mai multe discuții cu domnul Juncker, ultima chiar ieri (n.r. vineri), legată de posibilitatea ca România să aibă un portofoliu important. Pentru mine, ca prim-ministru, cel mai important lucru este ca România să aibă un portofoliu, repet, cu încărcătură serioasă, și un portofoliu din care, nu doar România, dar întreaga regiune și Europa să poată beneficia de politici de dezvoltare. Din acest punct de vedere, am avut o singură discuție, cu mult timp în urmă, cu președintele Băsescu și cu președinții celor două Camere, motiv pentru care prima propunere pe care am făcut-o a fost aceea de a păstra portofoliul Agriculturii pentru domnul Dacian Cioloș. În momentul în care președintele Comisiei, domnul Juncker, mi-a comunicat faptul că nu doar pentru România, ci și pentru alte țări păstrarea portofoliului deținut în Comisia anterioară este foarte puțin probabilă, evident că am discutat cu domnia sa în dorința de a obține un portofoliu cât mai bun pentru un comisar român", a arătat Ponta.

Întrebat dacă a doua nominalizare de comisar european este Corina Crețu, premierul nu a confirmat, afirmând doar că e vorba de o femeie.