Potrivit premierului, Guvernul are o stabilitate politică incontestabilă, dar şi o legitimitate pe care n-a avut-o niciodată Guvernul Boc, legitimitate dată de votul românilor din 9 decembrie.

Ponta a mai spus că nu doreşte să facă un bilanţ la un an de guvernare, motivând că un astfel de demers are loc la final de mandat. 
 
Şeful Executivului a enumerat totodată o serie de obiective prioritare ale Guvernului şi a subliniat că USL s-a ţinut de cuvânt în privinţa promisiunilor făcute în campania electorală referitoare în principal la salarii, pensii. 
 
Printre priorităţile Cabinetului Ponta se află energia, agricultura, dar şi infrastructura, premierul anunţând în context întărirea autorităţii celor care veghează pe drumurile publice în condiţiile în care în ultima perioadă a avut loc un număr inacceptabil de mare de accidente rutiere. 
 
"Nu este acum sau aici momentul să facem vreun bilanţ după un an de guvernare. Motivul este că nu ne-am propus să guvernăm doar un an. Bilanţul se face doar atunci când se încheie un mandat", a declarat premierul Ponta, la sediul USL, relatează Agerpres, în pagina electronică.