Premierul Victor Ponta a afirmat că România nu a intrat în Schengen pentru că 'aşa a cerut Traian Băsescu', primul ministru acuzându-l pe şeful statului de faptul că acţionează împotriva intereselor ţării, relateaza Agerpres.

'România nu a intrat în această iarnă, dar a fost pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema intrării României şi a Bulgariei în Schengen, pentru că aşa a cerut Traian Băsescu. A zis 'după alegeri. Nu vorbiţi înainte, ca nu cumva să ajutaţi guvernul ăsta'. Şi atunci o să fim în februarie şi o să intrăm în Schengen', a afirmat Ponta.

Primul ministru l-a acuzat pe şeful statului că acţionează împotriva intereselor ţării, în condiţiile în care acesta ar fi cerut ca unele programe cu fonduri europene să nu fie deblocate.

'Traian Băsescu aseară spunea 'nu deblocaţi POSDRU, nu deblocaţi celelalte programe. Adică cum, guvernul ăsta deblochează ce a blocat Emil Boc?' (...) Oamenii ăştia, începând cu Traian Băsescu, acţionează în mod intenţionat împotriva intereselor naţionale ale României deja. Şi asta se numeşte trădare a intereselor naţionale, în momentul în care faci acţiuni împotriva intereselor ţării tale doar ca să nu predai puterea în mod democratic', a spus premierul.