"S-au făcut niște presiuni fantastice asupra mea și asupra lui Daniel Chițoiu pentru ca domnul Daniel Tudor-omul domnului Adamescu—să rămână în cadrul ASF șeful secției de asigurări, că am considerat, pe baza informațiilor pe care le aveam, că domnul Adamescu și compania domniei sale sunt foarte aproape de a comite una dintre cele mai mari fraude din istoria României, vorbim de sute de milioane de euro", a spus prim ministrul.

Întrebat de unde veneau presiunile și dacă acestea erau politice, Ponta a răspuns: "Evident funcția de șef al ASF a fost negociată de noi, politic, cu colegii liberali. Domnul Tudor are un grup de colegi liberali care îl susțin".

Ponta a adăugat că în cadrul unei ședințe cu conducerea Băncii Naționale i-a cerut lui Dan Radu Rușanu, fostul șef al ASF, să sesizeze Parchetul.

"Am participat alături (..) de board-ul Băncii Naționale, guvernator, prim—viceguvernator, șeful secției de Supraveghere și de toți membrii ASF-ului și de ministrul de Finanțe Daniel Chițoiu, cred că era și Liviu Voinea, la o ședință în care am discutat despre efectele asupra pieței produse de faptul că firma domnului Adamescu a făcut un fel de schemă Ponzi adică a acoperit o gaură, făcând o gaură și mai mare și mai mare și la un moment dat auditul făcut de ASF dădea niște cifre uriașe. A fost opinia și a guvernatorului și a mea către Radu Rușanu și conducerea de atunci a ASF : "sesizați toate instituțiile statului inclusiv Parchetul, altfel sunteți voi vinovați că acoperiți", a afirmat premierul.