Ministrul de interne a declarat, dupa intalnirea cu Traian Băsescu, că "membrii Guvernului s-au înţeles cu preşedintele statului" cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen.

"Trebuie să vedem cine ne-a construit această imagine de ţară care nu merită primită nicăieri decât dacă Guvernul aparţine domnului Băsescu", a scris premierul Victor Ponta, pe Twitter, în timpul întrevederii de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu i-a convocat la Palatul Cotroceni, marţi, pe premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru a discuta despre mandatul României la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7-8 martie.

"Este o chemare tardivă şi mai degrabă ostentativă", a comentat fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Previziunile zilei" de la Antena 3, cu privire la această convocare la Palatul Cotroceni.

"Este un joc de leapşă politică.  Ceea ce m-a frapat în declaraţia de presă de ieri a preşedintelui Băsescu a fost (...) faptul că s-a spălat pe mâini şi a pus în cârca actualui Guvern eşecul Schengen", a afirmat Geoană la Antena 3.