"Sunt convins de asta. Nu, dosarul Flota, dacă nu mă înșel, a intrat pe termenele de prescripție, dar sunt multe altele care au stat, sau au așteptat ca domnia sa să nu mai aibă imunitate. Până la urmă și președinții Franței, că-i comparăm cu președinții Franței ca și putere constituțională, și Jacques Chirac... și Sarkozy au procese. Asta e", a declarat premierul, răspunzând la o întrebare.

Ponta nu a vrut să pronunțe întrebat dacă-l vede pe actualul președinte al României "după gratii". "Nu vreau să mă pronunț în acest sens. Nu pot să spun că nu-mi este un adversar politic sau că nu cred a comis și fapte foarte grave, dar nu pot să mă pronunț", a afirmat premierul.

Întrebat dacă-i pare rău că a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu, Ponta a spus: "Nu. Și nu o să-mi pară niciodată". "Și o să explic de fiecare dată că, în decembrie 2012, aveam varianta să avem o nouă criză politică, cu suspendare, cu scandal, cu toate celelalte, sau aveam varianta să las din orgoliul meu. Și, de câte ori se va mai întâmpla în viitor să cedez la orgoliul meu personal la ceva ce cred că e cu adevărat important pentru toată lumea, o voi face de fiecare dată. Și cred că am mai și făcut-o, de altfel, și o să o fac din nou, în sensul în care sigur că nu-mi place sau nu sunt fericit când trebuie să colaborez cu cineva care-mi este clar adversar din toate punctele de vedere. Pe de altă parte, eu așa cred, că politica înseamnă să fii capabil să vorbești chiar și cu dușmanii tăi. Altfel, am ține-o dintr-un război în altul și din războaie, până la urmă, nu câștigă nimeni", a spus premierul.

Ponta a spus că speră ca Traian Băsescu să nu ajungă prim-ministrul României, întrebat dacă-l vede în această postură. "Mă puteți întreba dacă vreodată l-aș desemna ca prim-ministru. Nu. Cred că domnul Băsescu va regreta toată viața că m-a desemnat pe mine prim-ministru. Eu nu o să regret niciodată pentru că nu l-aș numi niciodată", a subliniat prim-ministrul Victor Ponta.