"E o solicitare permanentă nu doar a celor de la FMI, ci şi a unora dintre politicienii români - am văzut şi pe preşedinte astăzi - să impozităm PFA-urile, drepturile de autor, să impozităm familiile pentru sănătate. Asta este gândirea lor, nu ştiu dacă e bună sau rea, dar noi nu am fost de acord cu ea şi faptul că preşedintele e de acord dovedeşte, până la urmă, cui vrea răul în perioada următoare, dar nu am acceptat acest lucru", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Guvernul va păstra actualul sistem pentru contribuţiile de asigurări sociale aferente veniturilor din drepturi de autor, precum şi pentru veniturile obţinute de persoanele fizice autorizate, a declarat, luni, ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, la finalul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în prezent constată că se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, el precizând că astfel se ajunge iar la situaţia în care "omul gras - statul, se urcă în spatele omului slab - economia", ceea ce este greşit.