"Habar n-am ce spune domnul Băsescu, sincer să fiu nici nu știu de ce s-a dus la Bruxelles sau în general de ce se duce domnia sa pe unde se duce, că nu știm la ce ne folosește nouă, românilor. E un fel de șomer de lux domnul președinte și îi tot plătim ajutorul de șomaj până la anul", a spus premierul, întrebat cum comentează afirmația președintelui, care a declarat că nu e calificat să fie profesor adăugând, ironic, că nu are cine să-i dea doctoratul.

Președintele a participat, sâmbătă, la lucrările celei de-a XIV-a Adunări Generale a Asociației Internaționale a Universităților Maritime, unde a precizat, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, că nu este calificat să fie profesor. "Nu sunt calificat și ... cine să-mi dea mie un doctorat?", a adăugat Băsescu.

El a ținut să precizeze în fața participanților la eveniment că nu vorbește numai ca un politician, ci și ca un căpitan care a fost pe mare și ca un om care e foarte mândru de licența sa, pe care nu a pierdut-o niciodată. Șeful statului a subliniat, astfel, că sistemul de învățământ de marină trebuie să răspundă în prezent câtorva nevoi fundamentale, militând pentru uniformizarea acestuia la nivel global, cu o curiculă adoptată de toate marile universități de marină și cu o pregătire tehnică managerială și practică adecvată noilor tehnologii, relateaza Agerpres in pagina electronica.