Porsche va crea la Stuttgart cel puţin 1.400 de locuri de muncă pentru a dezvolta, construi şi vinde un rival la automobilul electric Model S al grupului american Tesla. Modelul cu patru locuri Mission E va fi lansat pe piaţă în anul 2019 şi va avea o autonomie de 500 de kilometri. Este primul producător auto german care declară public că ar putea renunţa la motoarele diesel.

"Bineînţeles că analizăm problema motoarelor diesel. Încă nu am luat o decizie", a afirmat Blume. Până la sfârşitul deceniului, Porsche va decide dacă motoarele diesel au un viitor în companie, a explicat Blume. În prezent, Porsche analizează strategia sa privind motoarele, iar brandul va oferi în următorii 10-15 ani un mix de motoare cu combustie internă, vehicule hibrid plug-in şi modele complet electrice.

Porsche a raportat vânzări record în primul semestru din 2017, datorită majorării cererii pe cea mai mare piaţă a sa, China. Un contributor important la profitul grupului Volkswagen, Porsche a livrat pe plan global 126.497 de vehicule pe plan global în perioada ianuarie - iunie 2017, în creştere cu 7% faţă de primul semestru din 2016.

Rezultatele foarte bune vin pe fondul succesului SUV-ului Macan (creştere de 11% a livrărilor, la 50.000 de unităţi) şi a noului Panamera (avans al vânzărilor de 54% în primele şase luni din acest an). China, cea mai mare piaţă auto din lume, este acum şi principalul motor de creştere al vânzărilor Porsche. În perioada ianuarie-iunie 2017, producătorul auto a vândut 35.864 vehicule pe piaţa chineză, un avans de 18% faţă de primul semestru din 2016.

În SUA şi Europa, livrările au urcat cu 3% şi, respectiv, 6%. Datele vin după ce săptămâna trecută Parchetul din Stuttgart (sud-vestul Germaniei) a anunţat că mai mulţi salariaţi ai Porsche AG sunt investigaţi sub suspiciunea de fraudă şi publicitate falsă, pe măsură ce continuă ancheta în dosarul manipulării emisiilor poluante la grupul mamă Volkswagen, mentioneaza agerpres.