Citând surse din apropierea acestui dosar, Bloomberg susţine că o versiune break a coupe-ului cu patru uşi Panamera va fi prezentată la Salonul auto de la Geneva din luna martie 2017, urmând să ajungă pe piaţă în lunile următoare. Acest model ar marca o nouă aventură a celor de la Porsche dincolo de gama tradiţională a automobilelor sportive, după ce în 2002 au intrat pe segmentul vehiculelor de teren cu Cayenne, scrie agerpres.

Noul break Panamera ar urma să concureze direct cu Mercedes-Benz CLS Shooting Brake pentru acei cumpărători care caută un amestec de lux şi practic. Bloomberg susţine că noul break Porsche ar urma să aibă la bază conceptul Sport Turismo pe care grupul mamă Volkswagen AG l-a dezvăluit la Salonul auto de la Paris din 2012.

Porsche a vândut peste 150.000 de exemplare din modelul Panamera de la introducerea sa pe piaţă în 2009 însă în ultimii ani livrările au scăzut pe măsură ce acest model a îmbătrânit. Analiştii au îndoieli cu privire la succesul unei versiuni break în condiţiile în care acest gen de automobil este popular în Europa în timp ce în SUA şi China, principalele pieţe mondiale pentru Porsche, clienţii vor mai mult spaţiu şi lux şi de acea optează pentru autovehiculele de teren din zona de lux precum Cayenne şi Macan. Cu toate acestea, costurile pentru a dezvolta o versiune break sunt moderate iar rivalul Mercedes a avut succes cu versiunea break a modelului său CLS.

Extinderea portofoliului mărcii Panamera va include şi o versiune hibridă ce va fi prezentată la Salonul auto de la Paris care va avea loc la finele acestei luni. Pentru Porsche marca Panamera este importantă deoarece compania a investit 500 milioane de dolari în uzina sa de la Leipzig, unde este produs acest model. Panamera este importantă şi pentru grupul mamă Volkswagen deoarece serveşte drept bază pentru alte modele, inclusiv Bentley Continental.