"Am încheiat şedinţa USL. Am avut o discuţie pe tema exercitării mandatului de ministru al Justiţiei. Eu am propus colegilor de la PNL, pentru a nu mai exista un subiect de dispută, să asum din partea PSD-ului Ministerul Justiţiei şi evident pentru a păstra echilibrul la nivel guvernamental Partidul Naţional Liberal să ocupe un alt portofoliu. Decizia colegilor mei de la PNL a fost aceea de a accepta asumarea de către mine şi de către PSD a portofoliului de la Justiţie şi nu au cerut în schimb niciun fel de minister", a anunţat premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii USL de la Palatul Parlamentului.

Potrivit premierului, în cadrul discuţiilor din interiorul USL nu s-a pus problema unui ''troc'' în sensul că liberalii nu au acceptat să primească un alt minister.

''Eu am cerut acest lucru. Am cerut asumarea Justiţiei în continuare de către mine, ca interimar, iar după aceea normal că voi face o altă numire, o altă propunere. Colegii de la PNL au spus - nu. Dacă îmi asum conducerea pentru Justiţie, nu au dorit un alt minister, deşi eu am propus acest lucru, unul din cele zece, sau câte avem, de portofolii. Dar nu am discutat pentru că răspunsul celor de la PNL a fost că dacă eu îmi asum această răspundere atunci nu se pune problema de troc'', a spus acesta.

Întrebat despre recentele declaraţii ale copreşedintelui USL, Crin Antonescu, legale de propunerile avansate de Victor Ponta pentru şefia DNA şi pentru funcţia de procuror general al României, premierul a precizat că liderul liberal şi-a menţinut părerile.

''Eu am prezentat toată situaţia de la Justiţie aşa cum o văd eu, faptul că ne aflăm într-un blocaj. Practic nu avem şef la parchet deloc, că a fost confiscată procedura de numire de către domnul Morar, că nimic nu ne garantează că într-un termen rezonabil o să avem procurori, că o să îndeplinim toate aceste aşteptări privind stabilitatea sistemului. Domnul Antonescu şi-a menţinut poziţia faţă de o numire sau alta. Nu mi-a propus niciun fel de nume. Nu s-a pus problema aşa'', a spus Ponta.

De asemenea, acesta a precizat că va menţine conducerea Ministerului Justiţiei, ca interimar, urmând ca ulterior să numească în această funcţie o altă persoană, care ar trebui, în opinia liderului PSD, să nu fie membru de partid. ''Rămân interimar până finalizez procedurile de propuneri, după care, la un moment dat, în termenul de 45 de zile, sigur că voi numi o altă persoană. Opţiunea mea se îndreaptă, de principiu, către un ministru care să nu fie membru de partid'', a afirmat Victor Ponta.