Chiritoiu a precizat că suma totală va fi de circa 50 de milioane de euro si a subliniat că acest lucru nu va fi considerat ajutor de stat, atâta vreme cât ambii acţionari participă la capitalizare direct proporţional cu cota deţinută de fiecare în companie, iar statul demonstrează, astfel, că acţionează ca un acţionar privat.

Totodată, preşedintele Consiliului Concurenţei a amintit că, anul trecut, Comisia Europeană a deschis o investigaţie în cadrul companiei, la cererea statului român. "Ne aşteptăm ca Poşta să trebuiască să returneze o sumă, dar care credem că va fi rezonabilă. Aceasta deoarece este posibil ca subvenţiile date de Guvern la concedierile colective şi pentru distribuţia pensiilor să fie considerate prea mari de către Comisia Europeană", a mai spus oficialul Concurenţei.

Potrivit acestuia, Guvernul va trebui să transmisă la Bruxelles un draft al hotărârii de Guvern pe care o pregăteşte în acest sens, precum şi un acord între cei doi acţionari ai Poştei. După un răspuns al Comisiei Europene, Guvernul va avea certitudinea că situaţia Poştei Române este clarificată în raportul cu ajutoarele de stat şi se va putea merge mai departe cu planul de listare la bursă a unui pachet minoritar.

El a arătat că listarea la bursă s-ar putea realiza anul viitor, iar statul, cel mai probabil, îşi va păstra pachetul majoritar, noteaza agerpres.