Glenn Berger a explicat într-un reportaj difuzat pe Caters TV că a început să facă acest lucru acum aproape 15 ani, când era în şomaj tehnic. A îmbrăcat un costum de scufundări, şi-a luat masca şi tubul de respirat şi a intrat în apă să pescuiască mingile de golf pierdute.

El afirmă că a recuperat în total între 1,3 şi 1,7 milioane de mingi anual, pe care le-a curăţat chimic şi le-a vândut administratorilor de terenuri de golf. Ştiind că preţul unei mingi "readuse la viaţă" este de un dolar, se pare că Glenn a adunat o mică avere de-a lungul timpului datorită contractelor semnate cu câteva zeci de terenuri de golf din Florida, informează Tampa Bay Times.

Însă această activitate, oricât de profitabilă şi originală ar fi, presupune şi unele riscuri. Glenn Berger spune că a găsit de toate în apele din Florida: bineînţeles mingi de golf, dar şi cărucioare pentru acest sport, carcase de păsări şi maşini de tuns iarba. Americanul s-a aflat în adâncuri alături de peşti şi broaşte ţestoase şi uneori de aligatori şi şerpi. Sunt pericole despre care nu îi place să vorbească.

Este important ca el să ştie unde să caute. Pe terenurile de golf mai puţin cunoscute vin jucători mai puţin experimentaţi, prin urmare mai înclinaţi să arunce mingile în apă. Dar şi cele mai prestigioase terenuri sunt atractive pentru inventivul american fiindcă jucătorii folosesc de cele mai multe ori mingi de calitate mai bună şi, ca atare, mai scumpe.

Mai ales că talentul nu este obligatoriu. Printre ele se află cunoscutul teren TPC Sawgrass, care găzduieşte Players Championship, cu faimoasa sa gaură 17, numită "The Island Green". Este un spaţiu acvatic în care se pierd anual nu mai puţin de 100.000 de mingi, lansate de jucători de golf în căutarea performanţei, relateaza agerpres.