Avionul A321 care s-a prabusit pe Insula Sinai nu a fost supus unei actiuni din afara, scrie agentia Reuters, citand surse din interiorul comisiei creata de Egipt pentru clarificarea circumstantelor producerii accidentului.

Adjunctul directorul general al companiei Kogalymavia, Aleksandr Smirnov, a declarat ca nici un avion nu se distruge in aer din cauza unor defectiuni. "A321 este un aparat foarte sigur, iar sistemele de protectie cu care sunt dotate aceste avioane nu permit aeronavei sa intre in situatii de forta majora, chiar si in cazul unei greseli de pilotaj", a spus Smirnov. 

De aceea, a continuat el, "singura cauza plauzibila poate fi o anumite actiune asupra avionului, fie ea mecanica sau fizica. Nu sunt imputernici sa trag concluzii, dar nici un avion din lume nu se distruge singur in zbor", a subliniat oficialul companiei aeriene.

In schimb, seful comisiei ruse de ancheta, Vladimir Markin, a declarat ca expertii din subordinea lui nu exclud nici o varianta, fara insa a acorda prioritate vreuneia dintre ele. "In aceasta faza, nu putem vorbi de prioritati. Acest lucru va fi posibil numai dupa descifrarea cutiilor negre, dupa finalizarea primelor rapoarte. De aceeea, toate versiunile avansate de difierite surse pot fi privite ca simple supozitii, nu ca o parare obiectiva", a subliniat Markin.

Prabusirea avionului rus, cu 217 pasageri si sapte membri ai echipajului la bord, este cea mai mare catastrofa aeriana din istoria aviatiei ruse si sovietice.