Autorii textului de 6.300 de pagini, acuza CIA că a muşamalizat unele detalii ce demonstreaza brutalitatea tehnicilor de interogatoriu, asimilate torturii, aplicate în timpul preşedinţiei lui George W. Bush după atentatele de la 11 septembrie, dar sistate în anul 2009 de actualul lider de la Casa Alba, Barack Obama.

Votul favorabil din comisie o autorizează pe sefa acesteia, senatoarea democrată Dianne Feinstein, să transmită administratiei americane un rezumat de 400 de pagini al raportului, însoţit de concluzii şi recomandări.

Ulterior, serviciile de informaţii vor efectua, cu acordul presedintelui Obama, corecturi pe document şi vor preciza ce trebuie să rămână secret din punctul lor de vedere. Senatoarea Feinstein, in opinia careia aceste programe de interogatoriu trebuie aduse la cunostinta publicului, intrucat "pateaza" istoria SUA, speră că vor fi cât mai puţine amendamente.

Documentul a declansat un adevarat război între CIA şi Senat, agentia de spionaj fiind acuzată de obstructionarea anchetei angajata de comisia senatoriala, care a lucrat mai mult de trei ani la această investigaţie, mai ales prin accesarea calculatoarelor sale din care a şters documente.