CC va monitoriza prețurile produselor alimentare atât înainte de introducerea cotei reduse de TVA la alimente cât și după data de 1 iunie, pentru a verifica dacă efectul reducerii TVA asupra prețurilor la raft se va menține în timp. Categoriile monitorizate vor fi din sectorul cărnii și al preparatelor din carne, legume, fructe, lapte și produse lactate, apă și băuturi răcoritoare, ouă, și produse de bază: ulei, faină, zahăr, orez, paste făinoase, fasole uscată, mălai, dulciuri.

De asemenea, CC are în vedere și monitorizarea unor categorii pentru care nu se modifică cota TVA, respectiv produse de panificație unde reducerea a fost aplicată în 2013, dar și pentru bere și vin.

Anul acesta va fi implementat și 'Monitorul prețurilor", un proiect prin care autoritatea de concurență speră să se intensifice concurența în această piață, reducând costurile de informare ale consumatorilor. Acest proiect se va materializa printr-un site care va afișa comparații de prețuri pe categorii și produse alimentare relevante, mentioneaza agerpres.ro.