Potrivit autorilor studiului, piata telefoanelor inteligente isi va incetini cresterea deja in acest an si această tendință va continua până în 2018.

În conformitate cu previziunile analistilor, in acest an piata va creste cu 19,3%, iar în 2018 va inregistra o majorare de numai 6,2%. Pentru comparație, anul trecut, piata de profil a inregistrat  o crestere de aproape 40%.

Se așteaptă ca piețele cu cele mai mari contractii vor fi cele din țările dezvoltate, iar în Japonia este foarte posibil sa asistam la un declin al vanzarilor deja din acest an.

În aceste condiții, producătorii vor fi obligați să acorde mai multă atenție piețelor emergente, de exemplu China. Acest lucru va duce la scaderea prețului mediu al telefoanelor inteligente. Daca anul trecut pretul mediu al unui smartphone a fost de 335 de dolari, peste patru ani acesta va cobori la numai  260 de dolari.

Reprezentantul IDC, Ryan Reith, spune ca 2014 va fi unul de cotitură pentru piața de smartphone-uri. El a menționat că producătorii care doresc să își îmbunătățească poziția pe piață vor trebui să revizuiască în mod semnificativ linia de produse.

Studiu citat constată că raportul actual intre difertitele sisteme de operare nu va suferi schimbari semnificative. Android se va menține lider absolut, ocupând aproximativ 76% din piață (fata de 78,9% in prezent). iOS va păstra locul al doilea (14,4%), iar Windows va fi rulat de doar  7% din device-uri.