McDonald's are o relaţie pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital. Acesta este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald's din ţările Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta şi Grecia şi are o experienţă solidă în lucrul cu echipele şi furnizorii restaurantelor McDonald's.

Potrivit McDonald's, transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflectă strategia generală de redresare a brandului condusă de preşedintele şi CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante în sistem de franciză la nivel global.

Directorul general al McDonald's România, Daniel Boaje, va rămâne în acest rol în cadrul noului parteneriat. McDonald's are mai mult de 4.000 de angajaţi în restaurantele din România, care vor deveni parte din echipa Premier Capital. În 2015, McDonald's a fost numit pentru al doilea an consecutiv cel mai bun angajator din România, conform AON Hewitt.

'Premier Capital este încântat să primească întreaga echipă McDonald's România în familia ei tot mai mare. E o perioadă deosebită pentru noi şi suntem pregătiţi să dezvoltăm afacerea din România. Premier Capital aduce parteneriatului din România 20 de ani de experienţă în investiţii şi operaţiuni internaţionale şi aşteptăm cu nerăbdare să direcţionăm eforturile noastre spre dezvoltarea pieţei şi a oamenilor. Adăugarea celui de-al şaselea teritoriu ne permite să identificăm mai multe sinergii şi oportunităţi de colaborare în întregul univers Premier Capital astfel încât să putem folosi cele mai bune practici şi idei pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienţa clienţilor', a declarat Melo Hili, CEO Premier Capital.

Achiziţia McDonald'a România a fost facilitată de BRD Groupe Société Générale - filiala din România a Société Générale. McDonald's este lider al pieţei restaurantelor din România, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald's a investit peste 700 de milioane de lei în România. Compania are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 180.000 clienţi.

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald's din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Compania operează 64 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive şi numeroase cafenele McCafe în întreaga reţea. O echipă de 2.800 de persoane operează 10 restaurante în Estonia, 22 în Grecia, 12 în Letonia, 11 în Lituania şi nouă în Malta, care au servit mai mult de 35,5 milioane de clienţi în 2015, scrie agerpres.