« A fost catapultata cu succes de pe portavionul USS HW BUSH », a declarat locotenentul Katie Cerezo.  Dupa ce a efectuat cateva manevre in largul statului Virginia, avionul fara pilot s-a indreptat spre baza aeronavala Patuxent River, din Maryland, unde a aterizat dupa 65 de minute.

Citeste si Submarinele nucleare rusesti din TITAN devin mai agresive

La 103 ani de la prima decolare a unui avion de la bordul crucisatorului american USS Birmingham, care a marcat nasterea aeronauticii navale, acest aparat pilotat de la distanta si care s-a ridicat in aer de pe o nava, deschide o noua pagina in istoria acestui domeniu, a comentat viceamiralul David Buss.

X-47B este dotat cu un motor cu reactie si aripi pliabile. Drona a fost conceputa in 2007 de firma americana Northrop Crumman, aceeasi care construieste si dronele de observatie Global Hawk. Aparatul are o anvergura de 19 metri si o lungime de 12 metri. Evenimentul de marti nu a fost decat o demonstratie, pana cand avionul sa intre in dotarea armatei fiind necesare numeroase alte teste.

Citeste si Recordurile flotei de submarine a Germaniei

Dar, dupa ce toate probele de incercare vor fi trecute, X-47B va completa echipamentul portavioanelor americane si, gratie tehnologie Stealth, drona va putea opera in zonele unde sunt concentrate importante sisteme de aparare aeriana si unde actualele aparate fara pilot, precum Predator sau Reaper nu pot sa actioneze pentru ca sunt imediat doborate.

Citeste si 

Rusii vor arata pentru prima data noul AVION DE LUPTA Su-35 
Peştele care poate distruge un SUBMARIN 
Noul elicopter de lupta chinez, proiectat de … rusi 
China face senzatie cu realizarile din sfera AVIATIEI MILITARE