Este a 11-a misiune de aprovizionare a staţiei spaţiale asigurată de compania SpaceX, din contractul de 12 încheiat cu NASA. Încărcătura de 2.700 de kilograme ce a fost transportată pe orbită cuprinde, pe lângă alimente şi echipamente ştiinţifice, şi mai mulţi şoricei vii precum şi musculiţe de oţet pentru a studia efectele osteoporozei în spaţiu, dar şi impactul microgravitaţiei asupra inimii.

La aproximativ 10 minute după lansarea rachetei Falcon 9 compania SpaceX a recuperat prima treaptă a rachetei care a aterizat controlat la Cape Canaveral, la mică distanţă de locul de unde a fost lansată. Aceasta a fost cea de-a 5-a aterizare la punct fix, pe sol, a primei trepte a unei rachete Falcon 9, după ce mai mulţi astfel de vectori de lansare au fost recuperaţi prin aterizări pe platforme marine.

Recuperarea şi refolosirea atât a capsulelor cât şi a primei trepte a rachetelor Falcon 9 după fiecare lansare duce la scăderea substanţială a costurilor transportului de echipamente în spaţiul extraterestru. Următorul pas important pentru compania SpaceX este recuperarea şi a celei de-a doua trepte a rachetei Falcon 9 după lansare, conform declaraţiilor făcute recent de Hans Koenigsmann, vicepreşedinte al companiei, scrie agerpres.