Au rămas în noul guvern şi ministrul de externe Nikos Kotzias şi cel al apărării, Panos Kammenos.Ministrul muncii, Giorgos Katrougalos, a preluat portofoliul de ministru adjunct pentru afaceri europene. În locul său fiind numită o colaboratoare apropiată, Efi Ahtsioglou, care va trebui să negocieze cu creditorii Greciei reforma pieţei muncii, scrie agerpres.

Ca ministru al economiei a fost desemnat economistul de stânga Dimitris Papadimitriou. Şeful biroului economic al premierului, Dimitris Liakos, fost manager al unui fond de investiţii, a fost numit ministru pentru implementarea programului de redresare financiară a Greciei.

Giorgos Stathakis, fost ministru al economiei, l-a înlocuit ca ministru al energiei pe Panus Skourletis, care s-a opus deschis anumitor privatizări. Skourletis a fost mutat la ministerul de interne. Fostul ministru de interne Yannis Mouzalas a fost numit în funcţia nou înfiinţată de ministru pentru politica migraţiei.

Un nou minister, pentru politica digitală şi media, a fost înfiinţat şi pentru Nikos Papas, fost ministru de stat, un colaborator apropiat al premierului Tsipras, deşi - notează AFP - justiţia a invalidat proiectul său de reformă a audiovizualului.

Şeful agenţiei naţionale pentru privatizare, Stergios Pitsiorlas, a fost numit ministru adjunct pentru dezvoltare, a mai anunţat purtătoarea de cuvânt Olga Gerovassilis.