Prezent la Antena 3, Victor Ponta a fost întrebat ce notă ar da relaţiei dintre liderii USL, pe o scară de la 1 la 10. 'De nota 10. Nu am nicio ezitare. Nu este niciun fel de problemă între liderii USL. Sigur, fiecare are în jurul său câţiva oameni, unii dintre ei chiar au pus umărul la USL. Alţii, mai bagă aşa: domne, nu ar trebui să ia mai mult PNL sau PSD sau PC? Eu le spun de fiecare dată şi Crin Antonescu acelaşi lucru şi Daniel Constantin acelaşi lucru: să înţelegem că în acest moment lumea nu ne judecă separat, ci ne judecă împreună', a răspuns Ponta.

'USL nu se rupe. Eu cred că şi Crin Antonescu şi Daniel Constantin şi eu avem puterea să rezistăm cum am rezistat şi până acum. Sigur că este mai greu. Pentru că sunt de luat decizii pe care nu le-a luat nimeni de 20 de ani şi pe care eu am conştiinţa faptului că USL este obligat să le ia, tocmai pentru că avem cea mai mare susţinere populară pe care a avut-o cineva din 1990 încoace. Acum putem să rezolvăm lucrurile, înainte ca, în mod firesc, peste un an, peste doi, să apară uzura, să apară lipsa de curaj, să înceapă calcule politice pentru 2016', a adăugat Ponta.

El s-a referit şi la relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu, afirmând că trebuie să lase în plan secund conflictul cu acesta. 'Eu am considerat că, în funcţia de prim-ministru, am obligaţia să las în planul doi conflictul meu cu preşedintele Traian Băsescu şi nemulţumirile personale şi epitetele şi să mă concentrez pe ceea ce aşteaptă oamenii să fac ca prim-ministru. Asta nu înseamnă că am abandonat nici măcar o secundă ideea cu care am pornit la drum, aceea că vreau o schimbare de regim politic în România şi nu un regim politic îndreptat numai împotriva unei persoane. Sigur că este uşor să personalizezi, dar eu vorbesc de tot ceea ce a fost rău în ultimii ani, pentru că au fost lucruri rele şi la Preşedinţie şi la Guvern şi la Parlament. Dacă am succes în actul de guvernare, oamenii vor fi alături de noi şi în ceea ce vrem să schimbăm la Constituţie, la Parlament şi în celelalte domenii', a mai declarat Victor Ponta, scrie Agerpres.