"Nu garantam nimanui nimic, pentru că niciodată nu ne-am asumat o astfel de obligație, dar credem că cea mai importantă sarcină este acum sa calmam situația din Ucraina - nu sa garantam ceva pentru cineva, ci sa linistim situația" , - a spus premierul rus.

În același timp, potrivit lui lui Medvedev, afirmatiile ca Rusia doreste sa anexeze o parte a Ucrainei sunt propagandă, iar comparatia cu situația din Crimeea este nepotrivita.

În conformitate cu Memorandumul de la Budapesta din 1994 privind statutul non-nuclear al Ucrainei, Statele Unite ale Americii, Rusia și Marea Britanie s-au angajat să acționeze în calitate de țări garante ale suveranității și securității Ucrainei.

In interviul cu Bloomberg, Medvedev a propus partenerilor străini sa oferi alte garanții.

"Să ne garanteze si noua ceva partenerii occidentali de dialog, inclusiv UE și SUA - că nu vor interveni în afacerile interne ale Ucrainei, sa ne garanteze ca nu vor atrage Ucraina în NATO si că acei oameni, care trăiesc în est, nu vor pierde dreptul de a vorbi în limba rusă, ca nu vor veni unii nebuni din Sectorul de dreapta si vor incepe sa-i taie pe acei oameni"- a declarat premierul rus.