"Nu se impun alte taxe. Evident că cei de la Comisia Europeană, în special, mai puțin cei de la FMI, ne-au cerut să ne încadrăm în tratatul fiscal care privește limitele de deficit. Cum o facem? Astea sunt lucrurile pe care le discutăm în această perioadă. Nu se impun (alte taxe suplimentare n.r). Ideea este că în final trebuie să rămânem în aceeași limită de deficit', a precizat premierul.

Șeful Executivului a mai spus că deficitul bugetar va crește cu circa 700 milioane lei pentru cheltuielile armatei, însă majorarea a fost negociată cu Comisia Europeană.

'Sunt prevăzute cheltuieli suplimentare de 0,2% din PIB pentru Apărare. Creșterea a fost negociată de către ministrul Bugetului (Liviu Voinea n.r) cu Comisia Europeană. Deficitul se va majora cu 700 milioane RON, cam 0,1-0,12%. Ținta de deficit va fi majorată pentru că noi am obținut de la Comisia Europeană, nu doar noi, ci și alte țări din regiune, această posibilitate de a adăuga la deficitul de până acum cheltuielile pentru Ministerul Apărării și cred că e un lucru foarte bun, pentru că aveam nevoie', a explicat Victor Ponta, citat de Agerpres in pagina electronica.