Întrebat care sunt băncile cu probleme, a spus că nu poate face acest lucru acum, fiind în curs o serie de investigaţii ale ANAF. Premierul a mai precizat că nu a discutat cu BNR despre această problemă, relateaza agerpres.

"Nu am discutat cu BNR fiindcă eu (...) consider că BNR trebuia să fie mai atent. BNR spune astăzi că băncile au respectat legislaţia, BNR fiind unul dintre principalii factori care pot influenţa legislaţia în domeniu şi să fie primul care trage semnalul de alarmă: 'Domnule, uite ce se întâmplă la noi în sistem! E cu găuri şi permite unor bani să se scurgă pe acolo. Hai să facem ceva împreună!' Nu. BNR tot a ieşit şi a încercat să ne spună că nu au făcut nimic greşit, săracii de ei, au profitat de cadrul legal", a adăugat prim-ministrul.

Tudose a mai spus că BNR şi ASF reprezintă organele supreme care urmăresc situaţia băncilor, menţionând însă că ASF a fost mai nou înfiinţat.

"Trebuia să fie ei atenţi la ce se întâmplă în segmentul bancar, nu mamaia care îşi duce pensia la bancă", a susţinut acesta.