TImes este de parere ca, in situatia creata dupa atentatele de vineri seara, din capitala Frantei, soldate cu sute de morti si raniti, se impune cu prioritate cooptarea NATO, care trebuie sa puna la punct un plan de lupta coerent. "NATO, nu Putin trebuie sa decida viitorul Siriei", afirma semnatarul materialului.

"Expertii cred ca razboiul impotriva SI poate fi castigat, daca trupele terestre vor exploata avantajul asigurat de bombardamentele din aer", considera autorul articolului.

In al doilea rand, continua jurnalistul, Occidentul trebuie sa formeze o coalitie cu tarile arabe si Rusia. Moscova trebuie sa-l convinga pe liderul sirian, Bashar al-Assad sa-si mobilizeze fortele militare pentru lupta impotriva Statului Islamic.

In al treilea rand, SUA si aliatii lor trebuie sa-si intensifice loviturile aeriene asupra pozitiilor jihadistilor, combinate cu atacuri ale dronelor si cu actiuni ale trupelor speciale. In sfarsit, in al patrulea rand, trebuie obtinut un acord de pace pentru Siria, cu participarea tuturor partilor implicate, incheie Times.

"Acest razboi nu este cel pe care il stim. Groaza Parisului trebuie stimuleze o ofensiva comuna asupra acestui dusman modern si periculos", afirma, pe de alta parte, The Independent.