Presedintele Ronald Reagan, succesorul lui Jimmy Carter, a fost pasionat de OZN-uri si de extraterestrii. Printre atlele, acesta din urma a fost singurul care a declarat public faptul ca a fost martor al prezentei extraterestre. Vorbim, totusi, de Jimmy Carter, al 39-lea presedinte al Statelor Unite, poate cel mai rezervat pe acest subiect, dar care a scris o scrisoare destinata civilizatiilor extraterestre.

Voyager 1 a fost trimisa in spatiu in 5 septembrie 1977. In 40.000 de ani, aparatul ar trebui sa se apropie de alt sistem planetar, performanta care nu va putea fi insa verificata, pentru ca sonda nu va mai transmite date pe Terra dupa 2025. Un adevarat progres pentru acea epoca, Voyager 1 poarta, de asemenea, o inregistrare despre ce inseamna omenirea.

Avand in vedere ca, printre atlele, sonda duce cu sine si o scrisoare a presedintelui de atunci al SUA, Jimmy Carter, ea poate fi comparata cu un fel de sticla aruncata in mare cu mesaj in interiorul ei. Liderul de la Casa Alba a elaborat documentul in 15 iunie 1977, cu trei luni inainte de lansarea aparatului.

In mesajul sau adresat civilizatiilor de oriunde, presedintele Carter descrie pe scurt sonda si Pamantul. Si incheie: "Acesta este prezentul unei mici luni indepartate, o dovada a existentei noastre, stiinta, fotografiile, muzica, gandurile si sentimentele noastre. Incercam sa supravietuim in epoca noastra pentru a putea trai in a voastra.

Speram ca, intr-o zi, dupa ce vom rezolva problemele cu care ne confruntam, vom alcatui o cumunitate de civilizatii galactice. Aceasta inregistrare reprezinta speranta si determinarea noastra, dar si buna noastra vointa pentru acest univers atat de vas si de genial", scrie Carter.

Daca Voyager 2 abia a parasit sistemului nostru solar, Voyager 1, care zboara in directie opusa, a iesit din acest sistem din 2012. A fost cea mai mare premiera pentru un obiect creat de om.